Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Ενημέρωση από τη χτεσινή ανοιχτή συνέλευση του Συντονισμού για τα Πρωτοβάθμια Σωματεία



ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ (28-3-2016)
Στη διευρυμένη συνάντηση του συντονιστικού των πρωτοβάθμιων σωματείων έγινε αναλυτική συζήτηση για τις εξελίξεις στο εργατικό –λαϊκό κίνημα. Οι άξονες που κατατέθηκαν συνοψίζονται στις παρακάτω επισημάνσεις:
1) Με το προσύμφωνο κυβέρνησης –κουαρτέτου που ήρθε στη δημοσιότητα για το ασφαλιστικό-φορολογικό, μπαίνει στην τελική του φάση η προσπάθεια επιβολής των νέων σκληρών μέτρων που φέρνει το 3ο μνημόνιο.
2) Η προσφυγική κρίση, η εξέλιξή της και η επαίσχυντη συμφωνία Ε.Ε.- Τουρκίας, με τη σύμφωνη γνώμη της ελληνικής κυβέρνησης, δημιουργούν μια νέα κατάσταση για το εργατικό κίνημα, που πρέπει  με επιμονή να
προβάλει την άρρηκτη διασύνδεση της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης με την άθλια αντιμετώπιση του  προσφυγικού  ζητήματος και την ανάγκη συνολικής ήττας της κυβέρνησης και της πολιτικής της.
3) Η συνδικαλιστική γραφειοκρατία  απέδειξε, με τελευταίο παράδειγμα τις εκφυλιστικές διαδικασίες του συνεδρίου της ΓΣΕΕ, πως όχι μόνο δεν θέλει αλλά και δε μπορεί να αντιπαλέψει  τις πολιτικές εξαθλίωσης του κόσμου της εργασίας και ο ρόλος της είναι να ελέγξει και να αποκλιμακώσει τους αγώνες, στηρίζοντας και υλοποιώντας τη γραμμή της ήττας και της συμβολικής διαμαρτυρίας. Το αδιέξοδο αυτό καταγράφεται όλο και πιο καθαρά στη γραμμή και στις αποφάσεις που ακολουθεί και η ΑΔΕΔΥ.
4) Η κατάσταση στο εσωτερικό των εργαζομένων  δεν είναι αυτή που απαιτούν οι συνθήκες «πολέμου», όμως η συμμετοχή και η αντίδρασή του εξαρτάται από τις πρωτοβουλίες και δράσεις που πρέπει άμεσα να πάρουν οι ταξικές δυνάμεις, για να αντιστρέψουν το κλίμα και να δείξουν πως ο στόχος της μη κατάθεσης του απαράδεκτου νομοσχεδίου είναι δυνατός.
Με την ανάλυση αυτή καταλήξαμε στις παρακάτω συγκεκριμένες προτάσεις:

  • Σύνδεση εργατικού – προσφυγικού.

  • Πρόταση για κατάθεση συνολικού προγράμματος δράσης και κλιμάκωση με 48απεργιακή κινητοποίηση με τη δημοσιοποίηση της συμφωνίας. Πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα. Με την κατάθεση του νομοσχεδίου, απεργία μάχης με παράλληλες δυναμικές ενέργειες.

  • Κύκλο Γενικών συνελεύσεων στα πρωτοβάθμια σωματεία (μετά τις 7 Απρίλη).

  • Προσπάθεια για συντονισμό με όλα τα κομμάτια εργαζομένων, ανέργων, αυτοαπασχολούμενων, επιστημόνων, συνταξιούχων και δράσεις από κοινού οργανωμένες. Κοινή συνέντευξη τύπου. Συμφωνία και δημιουργία κέντρου αγώνα.

  • Προβάλουμε με επιθετικό τρόπο όχι μόνο το αίτημα να μην περάσει αυτό το έκτρωμα, αλλά και να ανατραπούν οι μνημονιακές πολιτικές, τα αντιασφαλιστικά μέτρα που έχουν ψηφιστεί και τα πολιτικοσυνδικαλιστικά αιτήματα του κινήματος για διαγραφή του χρέους, εθνικοποίηση των τραπεζών, ρήξη με την Ε.Ε. και το ευρώ….

  • Βγάζουμε ανακοίνωση για την περίοδο και μονοσέλιδη ανακοίνωση- κάλεσμα για μοίρασμα.

  • Αξιοποιούμε την αφίσα για το ασφαλιστικό και βάζουμε πανό σε διάφορα σημεία της πόλης.

  • Οργανώνουμε εξόρμηση στο κέντρο της πόλης (γωνία Τσιμισκή-Αριστοτέλους) το ΣΑΒΒΑΤΟ 2 Απρίλη, ώρα 12 με μικροφωνική και μοίρασμα υλικού.

  • Τη ΔΕΥΤΕΡΑ 4 Απρίλη, ώρα 7μμ  ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥΜΠΑ-ΧΑΡΙΛΑΟΥ (ραντεβού στον άγιο Θεράποντα).

  • Την ΤΡΙΤΗ 5 Απρίλη, ώρα 7μμ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΠΟΡΕΙΑ ΕΥΟΣΜΟΣ (ραντεβού στην πλατεία Δημαρχείου).

  • ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ (7-4-16)

  • ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 7 Απρίλη, ΩΡΑ 11, ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

  • Παρέμβαση στα τοπικά μέσα ενημέρωσης για προβολή των απόψεων των πρωτοβάθμιων σωματείων.

  • Συμμετοχή στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο που καλεί ο συντονισμός σωματείων, Φ.Σ. και συλλογικοτήτων στις 10/4, στα πλαίσια των πανελλαδικών αντιπολεμικών δράσεων .

ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 11/4, ΩΡΑ 7 ΣΤΗΝ ΕΔΟΘ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου