Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Κάλεσμα για Συντονισμό σωματείων Δημ. & Ιδ. τομέα, συλλογικοτήτων, λαϊκών συνελεύσεων, φοιτ. συλλόγων κ.ά. υπέρ των προσφύγων



ΒΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ                                          ΠΡΟΣ
« Ο Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»                                  Τα Δ.Σ. των σωματείων Δημόσιου
b.syllogos.megas alexandros@gmail.com                 και Ιδιωτικού τομέα
Πληροφορίες: Αγαπητός Θανάσης                               τις λαϊκές συνελεύσεις, τους
τηλ. σχολείου: 2310310855 κιν.: 6976281776                  φοιτητικούς συλλόγους   
e-mail:agapitos3@gmail.com

Συναδέλφισσες/οι, το έγκλημα διαρκείας των πνιγμένων προσφύγων στο Αιγαίο, η επίγεια κόλαση της Ειδομένης και των στρατοπέδων μετεγκατάστασης, βρήκαν την ολοκλήρωση τους με τη συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας. Μια συμφωνία  που κλείνει τα σύνορα για όλους τους πρόσφυγες και διαμορφώνει μια νέα τραγική κατάσταση εγκλωβισμού στη χώρα μας χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών. Κανένας εργαζόμενος, κανένας νέος, κανένας άνθρωπος καλής θέλησης δε μπορεί να μείνει αδιάφορος απέναντι σ' αυτά τα εγκλήματα.
Ο λαός μας που επέδειξε πως διαθέτει περίσσευμα αλληλεγγύης και αξιοπρέπειας, στηρίζοντας τους πρόσφυγες από το υστέρημα του, δεν πρέπει να ανεχτεί την καταπάτηση των πιο στοιχειωδών δικαιωμάτων. Οι ματωμένοι φράχτες, τα κλειστά σύνορα, πρέπει ν’ ανοίξουν.  Ο πόνος και η οργή, πρέπει να στραφεί ενάντια στους υπεύθυνους αυτών των εγκλημάτων. Πρέπει να μετουσιωθεί σε αλληλεγγύη για "της γης τους κολασμένους", σε αγώνα για να εκλείψουν οι αιτίες αυτής της τραγωδίας, σε αγώνα για να επιβιώσουν όσο είναι εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα, σε αγώνα για να ανοίξουν άμεσα τα σύνορα.
Με τις κατευθύνσεις αυτές το Δ.Σ. του Β’ συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. ΚΑΛΕΙ σε συντονισμό τα σωματεία, τις λαϊκές συνελεύσεις, τις κοινωνικές συλλογικότητες, τους φοιτητικούς συλλόγους την
ΠΕΜΠΤΗ 25-3-2016 ΩΡΑ 8 μ.μ. στη ΕΔΟΘ.
Σφραγίδα Συλλόγου
       Γιατί οι άνθρωποι που ξεριζώνονται και βάζουν τη ζωή τους σε κίνδυνο αναζητώντας ένα λιγότερο ζοφερό μέλλον έχουν ανάγκη περισσότερο από κάθε φορά τη στήριξη και την αλληλεγγύη μας. 
  
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Χ. ΚΟΤΙΝΗΣ                               Θ. ΑΓΑΠΗΤΟΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου