Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

  • ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΛΑΪΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ
  • ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Η Εναλλακτική Πρωτοβουλία δικηγόρων Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την έναρξη προκαταρκτικής εξέτασης από την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης σε βάρος μελών του Συντονιστικού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης, η οποία γίνεται μετά από υλικό και καταθέσεις που μάζεψε η Αστυνομία αυτεπάγγελτα και τα έστειλε στην Εισαγγελία. Η δίωξη σε βάρος των αγωνιστών στοχοποιεί το κίνημα εναντίον των πλειστηριασμών. Το κίνημα αυτό δεν είναι παράνομο, είναι δίκαιο. Όσο κι αν επιμένουν τα non-papers του Μαξίμου ότι οι πλειστηριασμοί που διενεργούνται αφορούν τους …πλούσιους, η πραγματικότητα είναι ότι μέχρι σήμερα επιχειρούνται πλειστηριασμοί που κατά βάση αφορούν λαϊκές κατοικίες, μικρά γραφεία, μαγαζιά και αποθήκες και όχι οικοδομικά συγκροτήματα ή εγκαταστάσεις εργοστασίων και μεγάλων επιχειρήσεων για την ικανοποίηση δεδουλευμένων εργατών ή για αποζημιώσεις λόγω απολύσεων.
Είναι πρόκληση να συνεχίζονται οι πλειστηριασμοί όταν η προστασία δανειοληπτών με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά αφήνει πολλές περιπτώσεις οφειλετών ακόμα και για δάνεια πρώτης κατοικίας έρμαια στις τράπεζες, οι οποίες ανακεφαλαιοποιήθηκαν επανειλημμένα με εκατοντάδες δισεκατομμύρια κατά τη διάρκεια της κρίσης. Το ίδιο ισχύει και για οφειλές προς το Δημόσιο (Δήμους, Δ.Ο.Υ., ασφαλιστικά ταμεία κλπ), που έχουν διογκωθεί εξαιτίας της φοροεπιδρομής που εξαπολύθηκε στην εξαετία των Μνημονίων, την ίδια στιγμή που οι 52 φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών τις οποίες κατάγγελλε ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση εξακολουθούν να ισχύουν. Το κίνημα κατά των πλειστηριασμών έχει συγκροτηθεί για να βάλει φραγμό σ’ αυτήν ακριβώς την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που συνεχίζει στα χνάρια των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ τη λεηλασία της λαϊκής περιουσίας για να αποπληρωθεί το ληστρικό χρέος προς την Ε.Ε. και το ΔΝΤ.
Η προσπάθεια τρομοκράτησης των αγωνιστών του κινήματος μπορεί και πρέπει να πέσει στο κενό. Δεν θα κλειστούμε στα σπίτια μας περιμένοντας «δειλά, μοιραία και άβουλα» να έρθουν να μας τα πάρουν, αλλά θα συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερη μαχητικότητα να δίνουμε έναν αγώνα ανυποχώρητο, χωρίς ημερομηνία λήξης, για την προστασία της λαϊκής κατοικίας και την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, για τη διαγραφή του χρέους και όχι των κοινωνικών δικαιωμάτων. Από αυτόν τον αγώνα δεν πρέπει να λείψει κανείς!
Η Εναλλακτική Πρωτοβουλία απαιτεί την άμεση παύση της δίωξης των αγωνιστών του κινήματος και καλεί όλους τους συναδέλφους δικηγόρους να πάρουν μέρος στη διαμαρτυρία ενάντια στις διώξεις τους τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, στη 1μ.μ. στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης (1ος όροφος).
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου