Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Πανελλαδική απεργία στο εμπόριο την Κυριακή 15/1

Κρυφά αλλά προφανώς σε ευθεία και υπόγεια συνεννόηση με τα μεγάλα εργοδοτικά συμφέροντα και τις πολυεθνικές,η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ ψήφισε την αύξηση των Κυριακών που μπορούν να λειτουργούν τα εμπορικά καταστήματα από 8 σε 10! Παραμονές Χριστουγέννων, ώστε να μην το πάρει κανείς χαμπάρι και σε άσχετο νομοσχέδιο για τον Πτωχευτικό Κώδικα που ψήφισε άρον άρον (Ν. 4446/2016, ΦΕΚ Α’ 240/22-12-16), διευρύνει την περίοδο των προσφορών (δηλαδή κάθε Μάιο και Νοέμβριο) από 20 σε 30 ημέρες και επιτρέπει τη λειτουργία των καταστημάτων για 2 Κυριακές (από 1 προηγουμένως). Μάλιστα το μπαλάκι της διεύρυνσης της περιόδου προσφορών και της αύξησης των Κυριακών, το ρίχνει στους Αντιπεριφερειάρχες, με πρόσχημα δήθεν τις τοπικές ανάγκες, ενώ φροντίζει να προβλέψει ότι, σε περίπτωση που η πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων/προσφορών συμπίπτει με Αργία, τα καταστήματα να λειτουργήσουν την επόμενη Κυριακή! 
Η Κυβέρνηση νομίζει ότι μπορεί επικοινωνιακά να δηλώνει ότι υποστηρίζει (δήθεν) τους εργαζόμενους, αλλά την ίδια στιγμή επιμένει να τους κοροϊδεύει, αυξάνοντας προκλητικά τις εργάσιμες Κυριακές της εργασιακής εκμετάλλευσης και εξάντλησης, της απλήρωτης Κυριακάτικης εργασίας, τα απλήρωτα και εν πολλοίς εικονικά Κυριακάτικα 5ωρα χωρίς χορήγηση ρεπό, την εργασία – λάστιχο χωρίς κανένα δικαίωμα ξεκούρασης και προσωπικής ζωής. Θέλουν την αγορά χωρίς κανόνες λειτουργίας, τα καταστήματα ανοιχτά 24 ώρες το 24ωρο και για 365 ημέρες, τη βίαια μετατόπιση του τζίρου σε μεγάλες αλυσίδες και πολυεθνικές, τον πολλαπλασιασμό των λουκέτων, την αύξηση του εφεδρικού στρατού της ανεργίας, την πλήρη επικράτηση της ευέλικτης εργασίας, με εξευτελιστικούς μισθούς και μηδενικά δικαιώματα. 
Αυτή την ΚΥΡΙΑΚΗ 15 Γενάρη, που τα καταστήματα είναι ανοικτά, εμείς ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ξανά! Όλες τις ΚΥΡΙΑΚΕΣ που τα καταστήματα θα είναι ανοικτά, εμείς θα είμαστε παρόντες για να αντιστεκόμαστε με απεργιακές κινητοποιήσεις, με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και διαδηλώσεις.

(εδώ η ανακοίνωση της ΟΙΥΕ για κήρυξη απεργίας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου