Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

Ενημέρωση από τη συνέλευση 8 Γενάρη στο ΕΚΘ


 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ –ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 8 ΓΕΝΑΡΗ
 
Στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης χθες 8/1/16 έγινε η δεύτερη συνέλευση της Πρωτοβουλίας Πρωτοβάθμιων Σωματείων, με μεγάλη συμμετοχή εκλεγμένων εκπροσώπων σωματείων, συνδικαλιστών από το δημόσιο, τον ιδιωτικό τομέα, τους συνταξιούχους και τη νεολαία. Συμμετείχαν και εκπρόσωποι συλλογικοτήτων γειτονιάς και λαϊκών συνελεύσεων.
Στην πολύωρη συζήτηση επιβεβαιώθηκε απ’ όλους τους παρευρισκόμενους η ανάγκη της ύπαρξης και σταθερής λειτουργίας της Πρωτοβουλίας Πρωτοβάθμιων Σωματείων, που μπορεί ιδιαίτερα αυτές τις κρίσιμες στιγμές για το συνδικαλιστικό κίνημα, να συμβάλει αποφασιστικά στη συγκρότηση του αναγκαίου κοινού αγωνιστικού μετώπου, με το συντονισμό των σωματείων και των εργαζομένων του δημόσιου –ιδιωτικού τομέα, των ανέργων, των συνταξιούχων, των αγροτών και των αυτοαπασχολούμενων.
Ιδιαίτερα  συζητήθηκε το θέμα του ασφαλιστικού-συνταξιοδοτικού και το σχέδιο νόμου που έδωσε στη

 δημοσιότητα η κυβέρνηση. Τονίστηκε απ’ όλους/ες πως πρόκειται για πρωτοφανή αντεργατική αναδιάρθρωση που υπερβαίνει όλους τους προηγούμενους νόμους. Γενικεύεται και κλιμακώνεται η εκμετάλλευση του συνόλου των εργαζομένων, χτυπιέται ιδιαίτερα η νέα γενιά  και αφήνει στο απυρόβλητο τα κέρδη του κεφαλαίου.

 Στην επίθεση αυτή η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν είναι μόνη. Στηρίζεται απ’ όλα τα πολιτικά δεκανίκια που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, στηρίζεται -όπως ήδη καταγράφηκε- από το μεγάλο κεφάλαιο και τα γνωστά προπαγανδιστικά παπαγαλάκια των ΜΜΕ.
Συμφωνήθηκε πως η μάχη του ασφαλιστικού πρέπει να είναι πραγματικά η «μάχη των μαχών», γι’ αυτό και εκτιμήθηκε αναγκαίο να οργανώσουμε άμεσα την απάντηση μας με σκοπό να υπάρξει ένας μαζικός λαϊκός ξεσηκωμός που θα απαιτήσει και θα επιβάλει να μην φτάσει στη Βουλή για να ψηφιστεί, αυτό ή και το χειρότερο -όπως φαίνεται μετά τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς- βάρβαρο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Με περιεχόμενο τις κατατεθειμένες προτάσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, για κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, την επιστροφή των αποθεματικών, τη διεκδίκηση αποκλειστικά δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος για όλους τους εργαζόμενους, με αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις για να ζούμε αξιοπρεπώς και τη λογική πως τώρα πρέπει αποφασιστικά να συγκρουστούμε με τους νόμους των αγορών, των τραπεζών, της κερδοφορίας του κεφαλαίου και τη μεγάλη θηλιά της Ε.Ε. του ευρώ και του χρέους, θα κινηθούμε το επόμενο διάστημα σαν Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων .
Αποφασίσαμε συγκεκριμένα:
1)  Να κυκλοφορήσει νέα ανακοίνωση – προκήρυξη και αφίσα, με μάχιμο πολιτικό πλαίσιο και να μοιραστεί σε όσο γίνεται περισσότερους χώρους εργασίας, αλλά και γειτονιές.
2) Να προκαλέσουμε στα  πρωτοβάθμια σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα  έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις, για ενημέρωση των εργαζόμενων και αγωνιστικές αποφάσεις, με παρατεταμένο αγώνα, απεργίες, συγκεντρώσεις, καταλήψεις, άλλες μαχητικές δράσεις. 
3) Να καλέσουμε και να οργανώσουμε το πρώτο μεγάλο συλλαλητήριο το Σάββατο 16/1 στις 12.00 στο Άγαλμα Βενιζέλου.
4)Να οργανώσουμε τοπικά  συλλαλητήρια στους περιφερειακούς δήμους και συνοικίες ( 19/1 Αμπελόκηποι, Εύοσμος, 21/1Τουμπα)
5) Να στηρίξουμε τους   κλαδικούς αγώνες (Κυριακάτικη αργία 17/1) και δράσεων των λαϊκών συνελεύσεων για πλειστηριασμούς (Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης Τετάρτη 13 Γενάρη, 3.30μμ –Συνέλευση 14 Γενάρη) αλλά και τις κινητοποιήσεις στον Έβρο 23-24 Γενάρη)
6) Να κάνουμε μαζική παρέμβαση στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και να απαιτήσουμε να δοθεί χρόνος για να προβληθούν οι θέσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων.
7) Να προχωρήσουμε σε μαζική παράσταση στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θες/νίκης και να αξιοποιήσουμε την τηλεοπτική κάλυψη για να προβάλουμε τις θέσεις μας.
8) Να οργανώσουμε συνάντηση με σχήματα και συλλογικότητες αυτοαπασχολούμενων και πληττόμενων κλάδων από την αντιασφαλιστική επίθεση (δικηγόροι- μηχανικοί –μπλοκάκια ..) αγρότες, με σκοπό συντονισμό - κοινές δράσεις.
9) Να επιδιώξουμε συνάντηση και συντονισμό με όλες τις άλλες συλλογικότητες και συνδικαλιστικές πρωτοβουλίες (Καραβάνι αλληλεγγύης-ΠΑΜΕ)
10) Οι απεργιακές κινητοποιήσεις πρέπει να έχουν διάρκεια και μαχητικότητα, να έχουν τη λογική και τη γραμμή της σύγκρουσης και της απόφασης να μην επιτρέψουμε να γίνει νόμος αυτό το αντιασφαλιστικό έκτρωμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου