Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Ανεξάρτητη ταξική Πρωτομαγιά 2018


1η ΜΑΗ 2018
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΤΑΞΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 11πμ ΚΑΜΑΡΑ
ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ...
Η Πρωτομαγιά, από το Σικάγο του 1886, την Θεσσαλονίκη του 1936, την Καισαριανή του 1944, θα είναι για πάντα το ορόσημο για τους εργατικούς αγώνες αλλά και σύμβολο των αγώνων του λαού ενάντια στον φασισμό και τον πόλεμο. Παραμένει οδηγός  και για τους σημερινούς αγώνες καθώς οι διεκδικήσεις για 8ωρο, κυριακάτικη αργία, ασφάλιση, βρίσκονται έναν αιώνα μετά ξανά στην επικαιρότητα!
Η 1η Μάη του 2018 μετά από 9 χρόνια καπιταλιστικής κρίσης, θα είναι μια μάχη ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια  ψήφισης  88 νέων  προαπαιτούμενων της 4ης αξιολόγησης. Η “επιστροφή στην ανάπτυξη” θα είναι τόσο επικίνδυνη για τα εργατικά συμφέροντα όσο ήταν και η κρίση. Θα καταβυθίσει ακόμα περισσότερο τα εργατικά δικαιώματα για να αυξήσουν κι άλλο τα κέρδη τους οι καπιταλιστές.
Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει γίνει ο “καλός στρατιώτης” του ΝΑΤΟ για να προωθήσει τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα και να αναβαθμίσει την δυναμική του ελληνικού κεφαλαίου στα Βαλκάνια και την Μεσόγειο. Μετέχει ενεργά στις ιμπεριαλιστικές πολεμικές επεμβάσεις και παραχωρεί νατοϊκές βάσεις (Σούδα, Αλεξανδρούπολη, Άραξος, Άκτιο, Λάρισα, Σύρος).
Εμείς οι εργαζόμενοι δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γειτονικούς λαούς. Είναι οι σύμμαχοί μας στον κοινό αγώνα ενάντια στον πόλεμο, τον φασισμό και στην εκμετάλλευση. Οι εργατικοί αγώνες σε κάθε χώρα είναι η μόνη απάντηση στους πολεμικούς σχεδιασμούς και αυτοί που θα  αποτρέψουν την υλοποίησή τους.
Ρίχνουν το δηλητήριο του εθνικισμού και του εργατικού εμφύλιου (παλιοί και νέοι, μόνιμοι και συμβασιούχοι, δημόσιοι και ιδιωτικοί, ελαστικοί και σταθεροί, έλληνες και ξένοι) για να κρύψουν ότι σήμερα με την επιστημονική και τεχνολογική πρόοδο υπάρχει η δυνατότητα να έχουμε όλοι δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς, με λιγότερες ώρες και περισσότερο ελεύθερο χρόνο. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος χρειάζεται να ξαναπάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας οι εργαζόμενοι με σωματεία, συνελεύσεις, αγώνα κόντρα στην υποταγή και στο εμπόδιο της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας.
Αυτοί που περισσεύουν είναι οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι που δεν παράγουν τίποτα αλλά εκμεταλλεύονται τον μόχθο και την δουλειά των εργατών. Χωρίς αυτούς θα ήταν παρελθόν η φτώχεια και ο πόλεμος και η Πρωτομαγιά μας θυμίζει ακριβώς αυτό:
...ΕΡΓΑΤΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑΞΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου