Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

Ανακοίνωση από τη Συνέλευση Αγώνα για την διοργάνωση Ταξικής Εργατικής διαδήλωσης στην ΔΕΘ

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 22/8, στην ΕΔΟΘ, Συνέλευση Αγώνα, με συμμετοχή αγωνιστών από πρωτοβάθμια σωματεία, συλλόγους, επιτροπές αγώνα και συλλογικότητες. Η συνέλευση είχε αντικείμενο την διοργάνωση ταξικής, εργατικής συγκέντρωσης και διαδήλωσης το Σάββατο 9 Σεπτέμβρη, ημέρα εγκαινίων της ΔΕΘ. Η παρέμβαση του μαχητικού, ριζοσπαστικού και ανεξάρτητου από την συνδικαλιστική γραφειοκρατεία, εργατικού κινήματος είναι αυτή που εδώ και 25 χρόνια στις ΔΕΘ σηματοδοτεί την δυναμική των αγώνων και την εξέλιξη τους. Από την “απαγορευμένη διαδήλωση” για την ΕΑΣ το 1992, την  δυναμική απάντηση του εκπαιδευτικού κινήματος το 1997 για το νόμο Αρσένη και την ανυπακοή στους πανηγυρισμούς ανάληψης της Ολυμπιάδας του 2004, μέχρι τις μεγάλες αντιμνημονιακές διαδηλώσεις των τελευταίων χρόνων, οι διαδηλώσεις της ΔΕΘ καθορίζονται από το πνεύμα του ανυποχώρητου αγώνα που σπάει τις “κόκκινες ζώνες” της συναίνεσης και της υποταγής.
Με αυτό το κεκτημένο και με την θετική εμπειρία της περσινής διαδήλωσης που λειτούργησε ως πυροδότης της προσπάθειας ταξικής ανασυγκρότησης του κινήματος, συζητήθηκε η αναγκαιότητα και για φέτος να συντονιστούν οι πολύμορφοι αγώνες και τα κινήματα της πόλης. Η μεγάλη περσινή διαδήλωση είχε ως συνέχεια την ένταση του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς, τη σταθερή και μαχητική παρέμβαση για την υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας, την παρέμβαση σε πολλές μάχες (εργατικά ατυχήματα/δολοφονίες, απολύσεις, ιδιωτικοποιήσεις, ανεργία/επισφάλεια κ.α.). Ήταν ένα σημαντικό βήμα στο μονοπάτι προς ένα ανεξάρτητο κέντρο αγώνα που βαδίσαμε και την Πρωτομαγιά και στις πανεργατικές απεργίες και στο οποίο θα συνεχίσουμε.
Αποφασίστηκαν τα εξής:
Καλούμε σε συγκέντρωση το Σάββατο 9/9 στις 6 μ.μ. στην Καμάρα, και σε διαδήλωση προς τον χώρο της ΔΕΘ ενάντια στις κυβερνητικές φιέστες που ετοιμάζουν συνέχεια και όξυνση της αντεργατικής επίθεσης, ξεπούλημα των δημόσιων αγαθών, ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.
Καλούμε σε πανελλαδική Συνέλευση Αγώνα την Κυριακή 10/9 στις 12μ. στην ΕΔΟΘ για συντονισμό των αγώνων του εργατικού και λαϊκού κινήματος.
Στηρίζουμε τις αγωνιστικές δράσεις που αποφασίζουν και πραγματοποιούν τις επόμενες μέρες Συντονισμοί, πρωτοβάθμια σωματεία και συλλογικότητες όπως η πανελλαδική κινητοποίηση στις 31/8 στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για το ζήτημα των πλειστηριασμών, οι δράσεις των εργαζομένων στο εμπόριο για την μάχη της κυριακάτικης αργίας κ.α.
Καλούμε τα σωματεία και τις συλλογικότητες να οργανώσουν συνελεύσεις και κινητοποιήσεις στους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές για την συνδιοργάνωση και τη μαζική συμμετοχή των εργαζόμενων και του λαού στην συγκέντρωση και διαδήλωση της Καμάρας στις 9 Σεπτέμβρη καθώς και για την ανάληψη αγωνιστικών δράσεων παντού.
Τις επόμενες μέρες θα εκδοθεί κάλεσμα-προκήρυξη και αφίσα για την συγκέντρωση-διαδήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου