Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Πέμπτη 2 Μάρτη, Συλλαλητήρια σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη

Σε μαζικό συλλαλητήριο ενάντιαστην νέα συμφωνία του Eurogroup της 20ης Φλεβάρη καλεί η πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων για το συντονισμό. Στο συλλαλητήριο καλούν επίσης μια σειρά σωματείων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, εργατικές λέσχες, ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Αττικής, άλλες αγωνιστικές συλλογικότητες. Το απόγευμα της ίδιας μέρας θα πραγματοποιηθεί αντίστοιχο συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη (Άγαλμα Βενιζέλου, 6μμ) από το Συντονισμό Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης (η ανακοίνωση εδώ).
Η πρωτοβουλία σωματείων σε δελτίο τύπου αναφέρει:
ΟΧΙ στα νέα μέτρα, το 4ο μνημόνιο, την κοινωνική βαρβαρότητα που επιβάλλουν κυβέρνηση-Ε.Ε.-ΔΝΤ-κεφάλαιο!
Έξω η τρόικα
Ο λαός οργανωμένος να βγει στο προσκήνιο
Συλλαλητήριο Πέμπτη 2 Μάρτη, 6μμ, Προπύλαια
Σε μια ακόμα κακόγουστη παράσταση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τους δανειστές, οι κόκκινες γραμμές κατέρρευσαν ξανά και ο «έντιμος συμβιβασμός» προμηνύει νέα δυσβάστακτα μέτρα για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους και τη νεολαία. Η τρόικα καταφτάνει πάλι στην Αθήνα προκειμένου να συγκεκριμενοποιήσει την συμφωνία της 20ης Φλεβάρη που δεν αποτελεί μόνο έναν νέο γύρο μέτρων, αλλά και την επίσημη θεσμοθέτηση ενός καθεστώτος διαρκούς ευρωμνημονίου. Εξάλλου αυτό απαιτούν σύσσωμοι ο ΣΕΒ, τα ΜΜΕ και όλα τα κόμματα που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο προκειμένου «να κλείσει τώρα η αξιολόγηση».
Η συμφωνία έχει την πλήρη έγκριση όχι μόνο της ΕΕ, αλλά και του ΔΝΤ, όπως και των ΗΠΑ, καταδεικνύοντας το γεγονός πως οι όποιες διαφορές ΕΕ-ΔΝΤ, έχουν έναν κοινό παρονομαστή που δεν είναι άλλος από

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

ΟΙ ΕΡΓΑΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ SKOT ΑΕ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ

Η Πρωτοβουλία για το συντονισμό σωματείων στηρίζει το συνεχή αγώνα των εργαζόμενων της Εταιρείας ΣΚΟΤ ενάντια στην εργοδοσία, που με κάθε τρόπο θέλει να αυξήσει τα υπερκέρδή της σε βάρος της δουλειάς και της ίδιας της ζωής των υπαλλήλων της.  

Η ΣΚΟΤ είναι μια επιχείρηση, που ανήκει στη χημική βιομηχανία και που στο όνομα της οικονομικής κρίσης, και όχι μόνο, καταπατάει και καταργεί εδώ και χρόνια τα δικαιώματα των εργαζόμενών της στο μέγιστο βαθμό.

Εδώ και 5 χρόνια η εργοδοσία προχωράει σε βάρβαρες μειώσεις μισθών, ιδρύει «ενώσεις προσώπων» με πρωτοβουλία των διευθυντικών στελεχών της για να τσακίσει το σωματείο, δεν τηρεί μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, επιβάλλει τις «εθελοντικές» παραιτήσεις και την εκ περιτροπής εργασία, την ίδια στιγμή που αυξάνεται η εργασία «εργολαβικών» υπαλλήλων. Το αποκορύφωμα αυτής της εργασιακής βαρβαρότητας είναι η εκ περιτροπής εργασία των 3 ημερών τον μήνα (!!!) που επέβαλε η διοίκηση από το Δεκέμβρη! Αυτό το γεγονός οδήγησε τις/τους εργαζόμενες/ους σε νέες κινητοποιήσεις ενάντια στην εργοδοσία.

Γροθιά στο στομάχι είναι η ανακοίνωση των εργαζόμενων της Εταιρείας ΣΚΟΤ για το υπουργείο Εργασίας, την κυβέρνηση και τα «συνδικάτα» που έχουν ευθύνη για το ΚΑΤΕΡΓΟ στο οποίο οδηγούνται οι εργαζόμενοι στον βαθύ βιομηχανικό «ιδιωτικό» τομέα. Ξεκαθαρίζουν ότι θα παραμείνουν έξω από το εργοστάσιο, κατασκηνωμένοι μέρα και νύχτα, διαμαρτυρόμενοι, ώστε να μην πραγματοποιηθούν από την εργοδοσία όσα ετοιμάζει γι΄ αυτούς, αλλά χωρίς αυτούς.

Στηρίζουμε και καλούμε στη συγκέντρωση την Παρασκευή, 24/2, στις 12.30μμ, έξω από το Υπουργείο Εργασίας στη Σταδίου. Εκεί θα είναι σε εξέλιξη η τριμερής συνάντηση για το μέλλον των εργαζόμενων της εταιρείας.

Η αλληλεγγύη και ο αγώνας και μεταξύ όλων των εργαζόμενων είναι μονόδρομος!!!


 Πρωτοβουλία για το συντονισμό σωματείων Αττικής

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Δελτίο τύπου από την σύσκεψη σωματείων, συλλογικοτήτων Αττικής που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10/02

Την Παρασκευή 10/2 πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη σωματείων, συλλογικοτήτων και αγωνιστών, όπου συζητήθηκαν οι εξελίξεις, τα νέα βάρβαρα μέτρα, η κατάσταση στους χώρους δουλειάς και το αγωνιστικό σχέδιο απάντησης από τους εργαζόμενους, τη νεολαία και το λαό. Στην συζήτηση αναδείχτηκε και ο πλήρως υποταγμένος ρόλος των ηγεσιών σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.
Στη σύσκεψη συζητήθηκε ένα σχέδιο αγωνιστικής ανάτασης στους χώ­ρους δουλειάς, με προβολή των αιτημάτων του εργατικού κινήματος χωρίς αναμονή για την αξιολόγηση.
Στην κατεύθυνση αυτή αποφασίστηκε :
  • Οργάνωση παλλαϊκού συλλαλητήριου την Πέμπτη 2/3 στις 6μμ στα Προπύλαια, ενάντια στη 2η αξιολόγηση και τα νέα μέτρα
  • Συμμετοχή στο συλλαλητήριο των αγροτών την Τρίτη 14/2, 13.00 στην Πλατεία Βάθη
  • Απευθυνόμαστε σε όλους τους εργασιακούς χώρους στους συμβασιούχους και ελαστικά εργαζόμενους και προετοιμάζουμε μέρα αγώνα ενάντια στην ελαστική εργασία – καμιά απόλυση συμβασιούχου – μόνιμη δουλειά για όλους με συντονισμό των ελαστικά εργαζομένων.
  • Συμμετέχουμε στηρίζουμε τον αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς στα ειρηνοδικεία κάθε Τετάρτη 3.30μμ
  • Θέτουμε την ανάγκη, απευθυνόμαστε και καλούμε κάθε σωματείο και συλλογικότητα να οργανώσουμε 24ωρη Γενική Απεργία μέχρι τα μέσα Μάρτη με το βασικό στόχο να μην περάσει η 2η αξιολόγηση και τα νέα αντιλαϊκά μέτρα.
  • Συμμετέχουμε στο αντιρατσιστικό – αντιφασιστικό – αντιπολεμικό συλλαλητήριο στις 18/3 στις 3μμ στην Ομόνοια.
  • Στηρίζουμε την κινητοποίηση ενάντια στην ανεργία και την επισφάλεια στις 20/2 στον ΟΑΕΔ
Νέα συνέλευση στις 10 Μάρτη

Πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων για συντονισμό

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Κάλεσμα σε σύσκεψη σωματείων και συλλογικοτήτων Αττικής

ΕΡΧΕΤΑΙ 4ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ - ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟΣ ΚΟΦΤΗΣ ΠΑΝΤΟΥ – ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΗ ΕΛΑΣΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ- ΔΟΥΛΕΙΑ
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ – ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ - ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ
 
Κάλεσμα σε σύσκεψη σωματείων και συλλογικοτήτων την Παρασκευή 10/2 στις 6.30μμ στα γραφεία της ΔΟΕ (Ξενοφώντος 15Α, κάθετος Φιλελλήνων)
 
Το περίφημο κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, επιφυλάσσει νέα σκληρά μέτρα για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους και τη νεολαία αλλά και ένα νέο 4ο Μνημόνιο.
 Η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ. Δημοσιονομικός κόφτης παντού, νέα μείωση του αφορολόγητου, μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, νέα φοροεπιδρομή στα εισοδήματα, κατεδάφιση των όποιων ασφαλιστικών δικαιωμάτων απέμειναν, επέκταση της ελαστικής εργασίας και με νέες ακόμα πιο