Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ καλεί την Κυριακή 8 Μάη σε συγκέντρωση και διαδήλωση στις 10.30πμ Τσιμισκή και Αριστοτέλους.

Η Κυριακή 8 Μάη είναι μέρα απεργίας για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στο εμπόριο, καθώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει να ικανοποιεί τις ορέξεις του μεγάλου εμπορικού κεφαλαίου, για κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Διακαής πόθος βέβαια συνολικά του κεφαλαίου και της εργοδοσίας είναι να ξεμπλέξει μια και καλή με ένα από τα τελευταία εργατικά δικαιώματα του περασμένου αιώνα. Ενός αιώνα μεγάλων εργατικών μαχών με αιματοβαμμένες κατακτήσεις. Από το Σικάγο και τον Μάη του 36 στην Θεσσαλονίκη μέχρι και σήμερα, η εργατική τάξη κατέκτησε δικαιώματα μέσα από μεγάλες απεργίες, εξεγέρσεις και επαναστάσεις. Τώρα θέλουν να μας τα πάρουν πίσω όλα όσα παλέψαμε για να κατακτήσουμε. Από το δικαίωμα στον ελεύθερο χρόνο και την ξεκούραση μέχρι την κοινωνική ασφάλιση. Για να ανατρέψουμε αυτή την πορεία προς την βαρβαρότητα χρειάζεται να βγει μπροστά ξανά στο προσκήνιο το μαχόμενο ταξικό κίνημα που θα συγκρουστεί με τις

Κυριακή 24 Απριλίου 2016

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 26 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 7.00΄ μ.μ. ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ



ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ  ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ  ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΔΗΜΟΣΙΟΥ  και  ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ  ΤΟΜΕΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ -  ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ
Συγκέντρωση και πορεία ΤΡΙΤΗ 26 ΑΠΡΙΛΗ
ΣΤΙΣ 7.00 μ.μ. ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ
Δίνουμε τη μάχη τώρα! Τα ψέματα τελείωσαν.
Παλαϊκός - Πανεργατικός ξεσηκωμός παντού, με απεργίες, καταλήψεις, μαζικά συλλαλητήρια, με κάθε μέσο και κάθε μέρα από εδώ και εμπρός.
Το νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μετά από «διαπραγμάτευση» με τους θεσμούς (ΕΕ-ΔΝΤ), καταργεί τη δημόσια, καθολική, κοινωνική ασφάλιση, φέρνει νέα φοροκαταιγίδα τόσο στους άμεσους, όσο και στους έμμεσους φόρους, που είναι ακόμα πιο αντιλαϊκοί. Εξαναγκάζει σε έξοδο από το επάγγελμα και σε ανεργία εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και επιστήμονες, και οδηγεί σε ξεκλήρισμα την μικρομεσαία αγροτιά. Παράλληλα, ετοιμάζονται να παραδώσουν τη λαϊκή κατοικία μέσω των κόκκινων δανείων στα ξένα funds, και τη δημόσια περιουσία στις ορέξεις των δανειστών και των αρπακτικών του κεφαλαίου με επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων. Ήδη, ο λογαριασμός των 5,5 δις που θα πληρώσει ο λαός αυξάνεται με άλλα 3,6 δις ευρώ «προληπτικά μέτρα», με άμεση προοπτική το επόμενο 4ο Μνημόνιο και τη συνέχιση και άλλων σκληρών αντιλαϊκών μέτρων ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ.
Με βάση τα παραπάνω, το εργατικό και λαϊκό κίνημα πρέπει να βάλει στο

Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Η Πρωτοβουλία για το Συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων Αθήνας



ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ
Συγκέντρωση και πορεία στην βουλή Μεγάλη Δευτέρα 25 Απρίλη
Στις 6.30 μ.μ. στα Χαυτεία - Ομόνοια
Η  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κατέθεσε στην βουλή για συζήτηση μέσα στη μεγάλη βδομάδα και ψήφιση μετά το Πάσχα  το νομοσχέδιο ταφόπλακα στη κοινωνική ασφάλιση (ακόμη χειρότερο από το αρχικό σχέδιο) και το νομοσχέδιο νέας φορολεηλασίας.
Σταματημό δεν έχουν, προετοιμάζουν  ταυτόχρονα και   παράλληλα  επιπλέον  μέτρα ύψους 3.5 δις σε βάρος μας, όπως   την απελευθέρωση των απολύσεων, νέα μείωση μισθών και μεροκάματων, τον περιορισμό και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης, την παράδοση των "κόκκινων" δανείων στα αρπακτικά. Επιδιώκουν  να νομοθετήσουν προληπτικά ένα  4ο  και φαρμακερό μνημόνιο.
Δίνουμε την μάχη τώρα! Τα ψέματα τελείωσαν.
ΜΠΛΟΚΟ στα αντιλαϊκά αντεργατικά μέτρα στο ασφαλιστικό και την φορολεηλασία. Για να ανατραπεί συνολικά η επίθεση  Κεφαλαίου - Κυβέρνησης, της ΕΕ, και Δ.Ν.Τ.

Παλλαϊκός - Πανεργατικός ξεσηκωμός παντού, με απεργίες, καταλήψεις, μαζικά συλλαλητήρια και κάθε μέσο και κάθε μέρα από εδώ και εμπρός.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ
ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ  ΣΤΙΣ 6.30 ΣΤΑ ΧΑΥΤΕΙΑ - ΟΜΟΝΟΙΑ

ΚΑΛΟΥΜΕ  σε ΝΕΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΓΩΝΑ   τα σωματεία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα,  κάθε αγωνιστή και αγωνιστική συλλογικότητα, εργαζομένων, ανέργων και της νεολαίας για μια πραγματικά ανυποχώρητη και συντονισμένη μάχη με όλα τα μέσα  πριν την ψήφιση τους στην βουλή. Πέμπτη 5 Μαΐου μετά το Πάσχα.
  
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
για το συντονισμό




Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Ανακοίνωση του ΣΜΤ Μακεδονίας για το ασφαλιστικό έκτρωμα




τηλ επικοινωνίας: 6974544651, 6977000149

 ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ - ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ!  

Το νομοσχέδιο «έκτρωμα» για το ασφαλιστικό αποτελεί πραγματικό οδοστρωτήρα για όλους τους εργαζόμενους, ανάμεσα σαυτούς και για τους εργαζόμενους μηχανικούς και τεχνικούς. Ολοκληρώνεται η εγκληματική κλοπή των αποθεματικών του ΤΣΜΕΔΕ -1,5 δις Ευρώ – που απέμειναν μετά το κούρεμα του PSI και της ληστείας από την «επένδυση» στην Τρ. Αττικής. Προβλέπει νέες σημαντικές περικοπές στις συντάξεις για όλους τους μηχανικούς, ενώ για σημαντικό τμήμα των εργαζόμενων μηχανικών το νέο ασφαλιστικό επιβάλλει νέες εξωπραγματικές αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών που μπορεί να φθάσουν και στο διπλασιασμό τους.
Το ν/σ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετατρέπει την ασφάλιση σε πλήρως ανταποδοτική. Η σύνταξη θα διαμορφώνεται ως άθροισμα ενός συνεχώς συρρικνούμενου επιδόματος πτωχοκομείου (που καλείται «βασική σύνταξη» και σήμερα ανέρχεται σε 12 ευρώ την ημέρα...) και σε ένα ανταποδοτικό κομμάτι που θα υπολογίζεται µε

Εκδήλωση των σωματείων του κλάδου κατασκευών, στις 21/4 στο πάρκο του ΕΚΘ

Τα σωματεία του κλάδου κατασκευών 
·         Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης
·         Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας
·         Συνδικάτο εργαζομένων στην κατεργασία ξύλου Ν. Θεσσαλονίκης
Οργανώνουν εκδήλωση, την Πέμπτη 21/04/2015 στις 19:00 στο πάρκο μπροστά από το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης επί της οδού Ολύμπου, με θέμα :
«ΑΝΑΠΤΥΞΗ» ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ !!!!
ΚΕΡΔΗ για τους μεγαλοεργολάβους…. Φτώχεια,  Ανέχεια και Ανεργία για τους εργαζόμενους!!!!
* Πολυδιάσπαση των εργαζομένων
* ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
* Εντατικοποίηση της εργασίας υπερωρίες, δουλειά Σάββατο και Κυριακή
* Σοβαρές ελλείψεις σε μέτρα ασφάλειας
* Απληρωσιά και φόβος απόλυσης
* Μειώσεις σε μισθούς

ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΑΕΤΟΠΟΥΛΟ….. ΚΑΙ ΓΛΕΝΤΙ

ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ και ΡΟΥΧΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΕΡΓΩΝ: 2 Χρόνια Διαγραφές Προστίμων! Και συνεχίζουμε!

Κλείσαμε αισίως δύο χρόνια διαγραφές προστίμων ανέργων στον ΟΑΣΘ και αυτή την εβδομάδα ανοίγουμε ξανά το ζήτημα των δωρεάν μετακινήσεων ανέργων στην πόλη!

Έτσι, την Παρασκευή, 22 Απριλίου,

- Στις 12:00, συγκεντρωνόμαστε έξω από τα Γραφεία ΟΑΣΘ (Μπότσαρη και Παπαναστασίου) για να διαγράψουμε τα πρόστιμα μας και να διεκδικήσουμε δωρεάν μετακινήσεις!

- Στις 19:00, στο Στέκι Μεταναστών (Ερμού 23 και Βενιζέλου), συζητάμε για τα δικαιώματα των επιβατών (με αφορμή την αύξηση των ελέγχων) και την αναγκαιότητα των δωρεάν μετακινήσεων των ανέργων.

- Από τις 22:00 και μετά, στον ίδιο χώρο, θα ακολουθήσει πάρτυ οικονομικής ενίσχυσης συλλογικότητας μας, με ωραίες μουσικές και καλοκαιρινά κοκτέιλ!

Σας περιμένουμε!

Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Δελτίο τύπου Συντονιστικού Αγώνα Αδιορίστων-Αναπληρωτών

πανό από την απεργία/διαμαρτυρία στο ΥΜΑΘ, 16.4.16
Σήμερα σε ενθουσιώδες κλίμα μαζευτήκαμε στην ΕΔΟΘ, όλοι οι εκπαιδευτικοί που βρεθήκαμε στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, όλοι οι εκπαιδευτικοί, άνεργοι, αναπληρωτές, αδιόριστοι  και μόνιμοι, που αναγνωρίζουμε την αναγκαιότητα για μόνιμους και μαζικούς διορισμούς στην εκπαίδευση τώρα και απαιτούμε την απόσυρση της κατάπτυστης τροπολογίας του Φίλη που θέλει να μας στείλει στην ανεργία και να καταστρέψει το δημόσιο σχολείο, όλοι οι εκπαιδευτικοί που δεν τσιμπάμε στα επικοινωνιακά τρικ του υπουργείου που επιδιώκουν την διάσπαση μας, αλλά θέλουμε ενιαία να κλιμακώσουμε τον αγώνα και να οργανωθούμε.

Καρπός της συνάντησης αυτής είναι η συγκρότηση του Συντονιστικού Αγώνα Αδιορίστων-Αναπληρωτών, ενός συντονιστικού που θα οργανώσει τους ανέργους και τους ελαστικά εργαζομένους της εκπαίδευσης και σε σύμπλευση με το αντίστοιχο συντονιστικό της Αθήνας θα δώσει τη μάχη μέχρι το τέλος, για πλήρη εργασιακά δικαιώματα και ανατροπή της επίθεσης στη δημόσια και δωρεάν παιδεία! Μια μάχη που τώρα αρχίζει και που πρέπει να

Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Για ιδιωτικοποίηση οδεύει (και) η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων

Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας συνεχίζεται.Μετά τ' αεροδρόμια σειρά έχει η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων. Deutschland über alles!
Συνέντευξη Τύπου από το σωματείο εργαζομένων στην ΕΛΒΟ (12.4.16 στο ΕΚΘ)
«...Μεταξύ άλλων όμως, κατά τη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Οικονομικών, τους άφησε να εννοηθεί πως η ιδιωτικοποίηση είναι ο μόνος δρόμος για την ΕΛΒΟ. “Αν ήταν η KMW KRAUSS θα σας πείραζε;” Μόνο τους όρους της συμφωνίας δεν μας είπαν…»
(εδώ αναλυτικό ρεπορτάζ)

Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Πρόσκληση σε ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΓΩΝΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΑΠΡΙΛΗ 2016, ΕΔΟΘ στις 7.00 μ.μ.



ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ  ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ  ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΔΗΜΟΣΙΟΥ  και  ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ  ΤΟΜΕΑ
Πρόσκληση σε ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΓΩΝΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ  11 ΑΠΡΙΛΗ 2016, ΕΔΟΘ στις 7.00 μ.μ.
Κ.Ο.Δ. (Κουαρτέτο Οικονομικών Δολοφόνων)
Τις επόμενες μέρες θα βρεθούμε μπροστά σε μια νέα αντιλαϊκή – αντεργατική καταιγίδα μέτρων ύψους 5,4 δις ευρώ  που  θα φέρει προς ψήφιση στην βουλή η κυβέρνηση σε συμφωνία με το κουαρτέτο.
Στο επίκεντρο βρίσκεται το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που κατακρεουργεί την κοινωνική ασφάλιση και τις συντάξεις. Η απογείωση της φοροληστείας σε μισθούς συντάξεις και εισοδήματα,  η επιβολή και νέων φόρων στην λαϊκή κατανάλωση.
Ταυτόχρονα, με ταχύτητα μεθοδεύουν να ξεπουλήσουν όλη την δημόσια περιουσία στο κεφάλαιο και τους  τραπεζίτες, την παράδοση των «κόκκινων δανείων» στα «κοράκια των αγορών». Χιλιάδες πλειστηριασμοί θα ακολουθήσουν, ακόμα και πρώτης κατοικίας, ενώ χιλιάδες επίσης μικρές  επιχειρήσεις θα ξεπουλιούνται και θα κλείνουν, εκτοξεύοντας την ανεργία.
Να δώσουμε την μάχη τώρα!
Η αποκλιμάκωση των αγώνων και η στασιμότητα μετά την απεργία στις 4 Φλεβάρη έδωσαν πολύτιμο χρόνο στη κυβέρνηση. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να μας οδηγήσουν σαν τα πρόβατα σε σφαγή.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλες τις ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις, σε κάθε σωματείο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σε κάθε αγωνιστική συλλογικότητα, εργαζομένων, ανέργων και της νεολαίας σε μια πραγματικά ανυποχώρητη και συντονισμένη μάχη με όλα τα μέσα για τις επόμενες κρίσιμες μέρες.

Καλούμε σε ανοιχτή ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΓΩΝΑ την ΔΕΥΤΕΡΑ  11 ΑΠΡΙΛΗ,  στην ΕΔΟΘ στις 7.00 μ.μ. να οργανώσουμε και να συναποφασίσουμε τις δράσεις μας για την συνέχεια.  Να δώσουμε συντονισμένα και με όλες μας τις δυνάμεις την αποφασιστική μάχη να μην περάσει το αντιασφαλιστικό έκτρωμα και  όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση. Για να ανατραπεί συνολικά  η επίθεση. Με τα εργατικά-λαϊκά συμφέροντα μπροστά απέναντι στα συμφέροντα του κεφαλαίου, των δανειστών, της ΕΕ, του ΔΝΤ.

Αποφασιστική κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τώρα!
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ  ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ  ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΔΗΜΟΣΙΟΥ  και  ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ  ΤΟΜΕΑ